Pikalinkit Suomen evankelis-luterilainen kirkko Kuopion hiippakunta Ylä-Savon seurakuntayhtymä Liity kirkkoon Kappeli Raamattu Virsikirja Kirkkovuosi

Yhteystiedot:

Mykkäläntie 6, 73100 Lapinlahti
Puh. 040-5620 663 (ma, ti, ke, pe 9-12, torstaisin suljettu)
Fax. 017-731 396

henkilökunnan yhteystiedot

Alapitkän kirkko

Alapitkän kirkon osoite on Kirkkotie 1. Kartta. Alapitkän kylä sijaitsee 5-tien varressa n. 20 km etelään Lapinlahden kirkonkylästä.

Jo vuosisadan alussa esittivät pitäjän eteläosan asukkaat oman hautausmaan perustamista Alapitkälle. Toive toteutui vasta 1943, jolloin talollinen Pekka Miettinen lahjoitti sitä varten maapalstan. Taiteilija Ilmari Wirkkalan laatiman yleissuunnitelman mukaan tehty hautausmaa vihittiin käyttöön toukokuussa 1947.

Arkkitehti Eino Pitkänen laati vuonna 1951 rukoushuoneen piirustukset, mutta ne tilannut Alapitkän rukoushuoneyhdistys ei rakennushankettaan toteuttanut. Rukoushuoneyhdistys luovutti vuonna 1969 seurakunnalle rukoushuoneelle varatun tontin hautausmaan luota. Sille rakennettu kajaanilaisen arkkitehtitoimisto Esko Laitisen suunnittelema kirkoksi vihitty siunauskappeli valmistui vuonna 1970.

Pohjakaavaltaan lähes neliömäisen kirkon alttariseinällä on korkea eriväristen lasien muodostama sommitelma, "Elämän puu".

Alttaripäätyyn liittyvässä kellotelineessä on Kaavilta Juutilaisen valimolta ostetut kellot.

Kirkko laajennettiin vuonna 1986 arkkitehti Matti Höyhtyän ehdotuksen mukaan. Kirkkosalin kupeeseen tehtiin matala puulla verhoiltu lisärakennus, jossa on kerho-, toimisto- ja sosiaalitilat sekä keittiö.

Kuvia Alapitkän kirkosta

Kuvan "klikkaaminen" avaa sen isompana uuteen ikkunaan.