Häät

Onnea ja iloa sekä Jumalan siunausta yhteiselle elämälle, kun haluatte sanoa  tahdon!

Kirkollinen vihkiminen voidaan järjestää hyvin monella tavalla ja lähes missä tahansa. Yksinkertaisimmillaan se voi tapahtua seurakuntatoimistossa vain kahden todistajan läsnäollessa. Toinen ääripää on kirkossa vietettävä kaikelle kansalle avoin morsiusmessu, jossa vietetään myös ehtoollista.

Kaikki erilaiset vaihtoehdot siltä väliltä ovat mahdollisia. Papin voi pyytää vihkimään kotiin, mökille, erilaisiin juhlapaikkoihin tai vaikkapa ravintolaan. Ulkonakin vihkimisiä toimitetaan aika usein.

Kun haluat järjestää häät eli avioliittoon vihkimisen tai siviiliviranomaisen edessä solmitun siunaamisen Lapinlahden seurakunnassa, ota yhteyttä Palvelutoimisto ja keskusrekisteriin.

Rakkaus on lahja Jumalan

Vaikka minä voisin vuoret siirtää,
enkeleiden kieltä puhuisin,
mitä muuta olisin kuin tyhjä kulkunen,
jos rakkautta tuntisi mä en.

Sillä rakkaus on väkevämpi kuolemaa.
Sitä eivät suuret vedetkään voi sammuttaa,
sillä rakkaus on lahja Jumalan.

Säv. ja san. Pekka Simojoki