Lähetystyö seurakunnassame

Lähetystyön tehtävä seurakunnassa on evankeliumin vieminen sellaisten ihmisten ulottuville, jotka eivät sitä ennestään tunne. Näin seurakunta toteuttaa Jeesuksen lähetyskäskyssä antamaa tehtävää: "...Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni... (Matt 28:18-20)".

Lähetystyö on nykyään pääosin paikallisten kirkkojen tukemista julistus- ja opetustyössä ja samalla lähetystyö on usein myös työtä ihmisten aineellisten elinolosuhteiden parantamiseksi. Osallistumalla oman seurakunnan lähetystoimintaan yksityinen ihminen voi konkreettisesti auttaa kaukaista lähimmäistään.

Ulla RissanenUlla Rissanen
Jyrki ja Anja Markkanen
Jyrki ja Anja Markkanen.
Jarkko ja Pirita Korhonen sekä lapset Samuel, Jeremias ja Iiris.

Nimikkosopimukset

Seurakunnalla on omat nimikkolähetit, joiden puolesta rukoilemme, joihin pidämme yhteyttä ja joiden työtä tuemme taloudellisesti. Sen lisäksi on sopimuksia tietyissä kohteissa tehtävän työn tukemisesta.

Lähetystyö tapahtuu kirkon virallisten lähetysjärjestöjen kautta, joista läheisin yhteistyökumppanimme on Suomen Lähetysseura, jonka palveluksessa nimikkolähettimme ovat. Muut yhteistyötahomme ovat Suomen Pipliaseura ja Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat.

Nimikkolähettimme

Markkaset:
Pastori Jyrki ja erik.sairaanhoitaja Anja Markkanen, lapset Antti ja Sara. Markkaset työskentelevät Thaimaassa.

Osoite:
c/o ELCT
1188 Soi Roem Charoen
Soi 50 Sukhumvit rd.
Prakanong
BANGKOK 10260
THAILAND

Sähköposti:
jyrki.markkanen tai
anja.markkanen
@felm.org

Korhoset:
Pastori ja lentäjä Jarkko on lähetyslentotyössä MAF:in (Mission aviation fellowship) palveluksessa Tansaniassa. Pirita työskentelee osa-aikasena MAF:n toimistossa. Korhosten lapset ovat Jeremias ja Samuel.

Osoite:
P.O.Box 13048
Arusha
Tanzania

Sähköposti:
Jarkko Korhonen
@felm.org

Korhosen perheen kuulumisia voi seurata Piritan blogista osoitteessa www.tansaniantaivaalla.blogspot.fi

Lähetyslentäjän työhön voi tutustua myös MAF:n sivuilta.

Ulla Rissanen

Ulla lähti Tansaniaan elokuussa 2017. Hän toimii opettajana Nyakaton raamattukoulussa, jossa koulutetaan pappeja, evankelistoja ja muitakin seurakuntien työntekijöitä.

Ullan yhteystietoja ei ole vielä käytettävissä.

Nimikkokohteet

Thuson vammaiskeskus Botswanassa.

Sanansaattajien tekemä radiolähetystyö Intiassa Kukna-heimon parissa.

Rovastikunnallinen yhteistyö

Lapinlahden seurakunnan lähetystyölle on tärkeää yhteistyö rovastikunnan muiden seurakuntien kanssa.

Rovastikunnan seurakuntien yhteinen nimikkokohde on SLS:n toiminta Etiopiassa Dessien alueella.