Palveluoperaatio Saapas

Lapinlahden seurakunta ja kunnan nuorisotyö ovat ovat osa Ylä-Savon Saapasta. Saapas auttaa alle 18-vuotiaita nuoria. Se on paikalla erityisesti nuorten suosimissa oleskelu- ja kohtaamispaikoissa, festivaaleilla ja muissa tapahtumissa, joissa nuoria on paljon läsnä.

Saappaan toiminta on auttamis- ja sielunhoitotyötä, jota koordinoivat evankelis-luterilaiset seurakunnat. Toimintaa ohjaa ja siitä vastaa seurakunnan nimeämä henkilö tai henkilöt. Saapas-ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö.

Saapas-ryhmän toiminta perustuu:

• vapaaehtoisuuteen
  • luottamukseen
  • avoimuuteen
  • jokamiehen oikeuksiin ja velvollisuuksiin

Saappaan toiminnan tarkoituksena on antaa kulloinkin tarkoituksenmukaisin apu. Ylä-Savossa Saapas-koulutukseen voi tulla mukaan sinä vuonna, jolloin täyttää 18 vuotta. Saapaslaisilla ei ole yläikärajaa, käytännössä saapaaslaiset ovat eri puolella Suomea iältään 18-60 -vuotiaita. Olet tervetullut mukaan toimintaan!

Lisätietoja, nuorisotyönohjaaja Hanna Leppänen, 044 5058 471, hanna.leppanen@evl.fi