Sururyhmä lapsille

Sururyhmä lapsille seuraavan kerran vuonna 2018

Jos perheessä on tarvetta akuutille surutyölle lapsen tai nuoren kanssa ottakaa yhteyttä nuorisotyönohjaaja Hanna Leppäseen 044-5058471. Mahdollisuus järjestää yksilö surutyötä milloin vain.

Sururyhmän vetäjinä toimivat nuorisotyönohjaaja Hanna Leppänen ja lastenohjaaja Anita Rissanen Lapinlahden seurakunnasta. lapsen puolesta ryhmään ilmoittautumisen tekee vanhempi tai huoltaja. Ilmoittautuneisiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ennen ryhmän alkamista.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset nuorisotyönohjaaja Hanna Leppänen 044 5058 471, hanna.leppanen@evl.fi

Sururyhmä auttaa lasta ja tukee perhettä

Sururyhmässä lasten kanssa keskustellaan, luetaan tarinoita sekä tehdään mielikuvituksella luovia töitä (musiikki, liike, maalaus, leikki). Jokaisessa kokoontumisessa on myös pieni hartaus ja hiljentymistä. Ryhmän kokoontumisen jälkeen lapselle on tärkeää antaa myös kotona tilaa ja aikaa suruun liittyville tunteille, ajatuksille ja kysymyksille, joita kerho saattaa nostaa esille. Ryhmätapaamisten ja kodin välillä tarvittavat terveiset kulkevat ”viestilinnun” avulla tai puhelimitse ym tarvittaessa.

Sururyhmän tavoitteena on tukea lapsen kehitystä ja kasvua siten, ettei tapahtunut menetys traumatisoisi hänen tulevaisuuttaan. Tavoitteena on myös tukea vanhemmuutta perheen yhteisessä surussa. Sururyhmässä lapselle tarjoutuu mahdollisuus turvallisesti käsitellä omia kokemuksiaan ja tunteitaan sekä aikuisten että muiden lasten seurassa avoimessa ilmapiirissä. Onnistunut suruprosessi antaa elämälle entistä vahvemman pohjan.

Lasten sururyhmän tapaamiset ovat kerhomaisia ja niissä surua käsitellään tekemisen kautta mm. askartelemalla.
Lasten sururyhmän tapaamiset ovat kerhomaisia ja niissä surua käsitellään tekemisen kautta mm. askartelemalla.