Laskiaissunnuntain messu

Laskiaissunnuntain messu Lapinlahden kirkko

Suomen Raamattuopiston kirkkopyhä ja Yhteisvastuukeräyksen avaus. Saarnaa piirilähetti Jouko Kauhanen. Liturgina Lauri Jäntti. Mukana myös rippikoululaisia. YV-keräyslistojen jako messun jälkeen.

Laskiaissunnuntai

Jumalan rakkauden uhritie

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31: 3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.

Kuvassa Jouko Kauhanen

Linkki Jouko Kauhasen tukisivulle:

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anni Rissanen.

Messu, konfirmaatio

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anni Rissanen.

Toimittaa Juha Heikkilä, kanttorina Anni Rissanen.