Laskiaissunnuntain messu

Laskiaissunnuntain messu Lapinlahden kirkko

Suomen Raamattuopiston kirkkopyhä ja Yhteisvastuukeräyksen avaus. Saarnaa piirilähetti Jouko Kauhanen. Liturgina Lauri Jäntti. Mukana myös rippikoululaisia. YV-keräyslistojen jako messun jälkeen.

Laskiaissunnuntai

Jumalan rakkauden uhritie

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31: 3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.

Kuvassa Jouko Kauhanen

Linkki Jouko Kauhasen tukisivulle:

Perhekirkko ja kouluunlähtevien siunaus klo 11

Päiväkerhojen kevätkirkko ja esikoululaisten koulutielle siunaaminen. Toimittajana Lauri Jäntti, kanttorina Anssi Pyykkönen. Klo 10 aamukahvi seurakuntatalolla (vapaaeht. maksu).

Alapitkän kirkko

Messu klo 13

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anssi Pyykkönen. Mukana musisoimassa nuoret Alisa Vihtala ja Linnea Tiihonen.

Helluntain messu klo 10

Helluntapäivän messun toimittaa Lauri Jäntti.