Alapitkän kirkko

Saarna ja liturgia Lauri Jäntti. Kanttori Lala Maukonen.

3. paastonajan sunnuntai (Oculi)

Jeesus, Pahan vallan voittaja

Nimitys oculi (= minun silmäni) on saatu päivän antifonin alusta (Ps. 25: 15).

Kertomukset pahojen henkien ulosajamisesta liittyvät erityisesti kolmanteen paastonajan sunnuntaihin. Pääsiäistä edeltävä aika oli vanhalla ajalla kasteelle valmistautumisen aikaa. Kastetoimitukseen taas sisältyi useita eksorsismeja eli pahan hengen ulosajamisia. Aihepiiriltään tämä sunnuntai liittyy ensimmäiseen paastonajan sunnuntaihin. Se panee ihmisen miettimään, kenen puolella hän on.

Messu klo 10 sekä Toivon puun istutus kirkonmäellä

Helatorstain messu, jonka jälkeen kirkkokahvit ja Toivon Puun istutus ja kevätlauluhetki kirkonmäellä Reformaatio 500 v. ja Suomi 100 v. -juhlien kunniaksi. Messun toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anssi Pyykkönen.

Perhekirkko ja kouluunlähtevien siunaus klo 11

Päiväkerhojen kevätkirkko ja esikoululaisten koulutielle siunaaminen. Toimittajana Lauri Jäntti, kanttorina Anssi Pyykkönen. Klo 10 aamukahvi seurakuntatalolla (vapaaeht. maksu).

Alapitkän kirkko

Messu klo 13

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anssi Pyykkönen. Mukana musisoimassa nuoret Alisa Vihtala ja Linnea Tiihonen.