Marianpäivän messu

Saarnaa Eeva-Kaisa Rossi Jyväskylästä, liturgina Urpo Karjalainen Mikkelistä. Kanttorina Valentina Pirinen. Herättäjän talviveisuutapahtuman jumalanpalvelus. Messun jälkeen lounas (6 €) srk-talolla ja Portaanpään opistolla.

Marian ilmestyspäivä

Herran palvelijatar

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi.

Herättäjä-Yhdistyksen XV talviveisuut Lapinlahdella 12.-13.3.2016

Kaksipäiväinen valtakunnallinen tapahtuma Portaanpään opistolla ja Lapinlahden kirkossa. Ohjelmassa seuroja, veisuuta, luento, konsertteja ja jumalanpalvelus.

Lauantai 12.3.
Portaanpään opisto

klo 13 alkuveisuut. Lyhyt tervehdys Lapinlahden seurakunnan kirkkoherra Lauri Jäntti

klo 14 Keskustelunalustus evoluutiobiologi Aura Raulo Helsinki

kahvitauko

klo 16 konsertti Jaakko Löytty Tre

Ruokatauko

Lapinlahden kirkossa klo 19 seurat: Jouko Kukkonen, Reijo Mattila, Kaisa Rönkä ja Simo Juntunen.

Seurojen jälkeen konsertti:
Portaanbach kuoro ja orkesteri
Bachin kantaatti Wie Schön leuchtet der Morgenstern

Sunnuntai 13.3.

8.30 aamuveisuut Portaanpään opistolla

klo 10 jumalanpalvelus Lapinlahden kirkko.
Saarna pastori Eeva-Kaisa Rossi Jyväskylä

Lounas myös seurakuntatalolla.
Siirtyminen Portaanpään opistolle. Lounas, kirkkokahvit ja päätösseurat:
Kristiina Mikkonen, Minna Kettunen, Simo Korkalainen, Jaro Julkunen

ks lisätietoja Herättäjä-yhdistyksen nettisivulta:

Toimittaa Juha Heikkilä.

Alapitkän kirkko

Messu klo 13

Toimittaa Juha Heikkilä, kanttorina Sirpa Savolainen.

Iltamessu

Ehtoolliskirkko. Liturgina Lauri Jäntti, saarna Pekka Kyllönen, kanttori Sirpa Savolainen. Rauhanyhdistyksen syysseurat.