Messu klo 10

Toimittaa Pirkko Olanterä.

6. sunnuntai pääsiäisestä (Exaudi)
Pääsiäisjakso, pääsiäisaika

Pyhän Hengen odotus

Sunnuntain latinalainen nimi exaudi (= kuule, Herra) on päivän antifonin alusta (Ps. 27: 7). Seurakunta odottaa rukoillen Pyhän Hengen lahjaa.

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä.

Alapitkän kirkko

Messu klo 13

Toimittaa Juha Heikkilä, kanttorina Sirpa Savolainen.

Iltamessu

Ehtoolliskirkko. Liturgina Lauri Jäntti, saarna Pekka Kyllönen, kanttori Sirpa Savolainen. Rauhanyhdistyksen syysseurat.

Sanajumalanpalvelus

Liturgina Lauri Jäntti, saarna Pekka Kyllönen, kanttorina Sirpa Savolainen. Rauhanyhdistyksen syysseurat.