Uusheräyksen lauluseurat klo 11.30

Lauletaan Siionin Matkalauluja

uusherays.fi

Uusheräys on yksi kirkkomme herätysliikkeistä. Se on ollut alusta asti mukana Lapinlahden Yhteyspäivien järjestämisessä. Liikkeen kesäseurat pidettiin Lapinlahdella 2012.

Uusheräys on syntynyt 1800-luvun lopulla tapahtuneen lestadiolaisen herätysliikkeen hajaannuksen yhteydessä. Uusheräys pitäytyy luterilaisen kirkkomme tunnustuksen mukaiseen opetukseen ja vaalii Lapin suuren herättäjän Lars Levi Laestadiuksen alulle saattaman herätysliikkeen perintöä.

Uusheräys tekee ja tukee Lähetystyötä ympäri maailmaa. Tällä hetkellä työtä on Etiopiassa, Tansaniassa, Israelissa, Thaimaassa, Kiinassa...

Uusheräyksen hengellinen lehti on nimeltään Lähettäjä. Lehden yksitoista numeroa vuodessa sisältävät vahvan annoksen hengellistä sanomaa, kuvauksia uskovien ihmisten elämästä, herätysliikkeen toiminnasta ja tapahtumista.

Uusheräyksen laulukirja on nimeltään Siionin Matkalaulut. Se sisältää sekä yleisesti tunnettuja, että lestadiolaisuudessa syntyneitä ja rakkaiksi muodostuneita lauluja. Sama laulukirja on käytössä myös Rauhan Sanan piirissä.

Uusheräys on tehnyt koko yli satavuotisen elinkaarensa ajan evankelioimistyötä yhdessä kirkkomme seurakuntien kanssa. Luonteenomaisinta toimintaa ovat seurat, joita järjestetään eri puolilla Suomea kodeissa sekä Uusheräyksen omissa ja seurakuntien tiloissa. Valtakunnallinen vuosittainen päätapahtuma on nimeltään Kesäseurat.