Paavon patikka – Soratien pyhiinvaellus

la 11.6. kello 08.00 - kello 20.00

Paavon patikka – Soratien pyhiinvaellus Väärnin Pappila

Paavon patikka – Soratien pyhiinvaellus järjestetään toista kertaa lauantaina 11.6.2016. Paavon patikka tarjoaa mahdollisuuden pyhiinvaellukseen Savon sorateillä seutukunnan omaan historiaan liittyvän henkilön Paavo Ruotsalaisen (1777-1852) merkeissä. Paavo Ruotsalainen oli kova kävelijä. Hänen on laskettu kävelleen elämänsä aikana noin maapallon ympäri eli 40.000 kilometrin verran. Paavon patikka on matka Paavon jalanjäljissä. Se on myös matka sekä toisten kulkijoiden seurassa että yksin omine ajatuksineen. Se antaa mahdollisuuden oman elämän mietiskelyyn savolaisissa järvi- ja metsämaisemissa kulkien. Päivän lopuksi päästään saunaan, jonne Paavokin vieraansa aina vei. Patikka kulkee Paavo Ruotsalaisen syntymäkylältä Tölvältä Väärniin, jossa oli pappila jo hänen aikanaan. Reitin varrella on pysäkkejä, joissa vietetään pieniä hartaushetkiä. Patikanohjaaja lukee Paavon elämään liittyvän tekstin sekä siihen liittyvän pienen mietiskelytekstin. Yhdessä veisataan Paavon seuraliikkeen käyttämiä Siionin virsiä. Patikan alku- ja loppupisteessä vietetään rukoushetket.

Aikataulu:
8.00 Lähtö Väärnin Pappilasta (Juhani Ahon tie 82, Lapinlahti), kuljetus Tölvälle.
8.30 Kokoontuminen Kaijansaaren kappelilla, jossa käydään läpi yleiset asiat ja vietetään rukoushetki.                   
9.00 Vaellus alkaa ja jatkuu reittiä Tölvän kota - Karvasalmen kota, jossa nautitaan kenttälounas -  Kivistön maja, josta on kuljetus  loppumatkan ajan. Kivistön majalle saavuttaessa on patikoitu noin 21 km.
17.30 Saapuminen Väärnin Pappilaan, jossa viimeinen Paavon elämästä kertova teksti, rukoushetki,  sauna ja illallinen.
 
Toteuttajat:
Paavon patikan ideasta ja käsikirjoituksesta sekä ruokahuollosta vastaa Väärnin Pappilan emäntä, kirjailija Minna Kettunen, 050-330 3389.
Patikanohjaajana koko vaelluksen ajan toimii retriitinohjaaja Minna Karttunen, 044-3627 588.
Kuljetus- ja huoltovastaavana toimii Nils Vefald.
Lapinlahden seurakunta on Paavon patikan toinen järjestäjä ja yhteistyökumppani.
 
Hinta 40 euroa sis. kuljetukset, patikanohjaajan toteuttaman ohjelman, kenttälounaan, Kaijansaaren mehua, illallisen pappilassa ja saunan. 
Yleensä patikoitsijat kulkevat omalla vastuullaan, niin myös Paavon patikalla. Järjestäjä ei vakuuta patikalle osallistujia.
Ilmoittautumiset 31.5. mennessä info(at)vaarninpappila.fi tai 050-330 3389.
Mukaan: Ylle säänmukainen vaatetus, tarvittavat vaihtovaatteet, hyvät kävelykengät. Omaan reppuun juomapullo, haluamaansa pientä evästä, laastareita mahdollisia rakkoja varten.
Ilmoitathan erikoisruokavalioista.
Majoittumisen mahdollisuus Tölvällä Kaijansaaren lomamökeissä, 040-5946 589, www.kaijansaari.com