Messu klo 13

Alapitkän kirkko

toimittaa Juha Heikkilä, kanttori Eevi-Maria Ojala

Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)

Tien raivaaja

Johannes Kastajalle omistetuista juhlista säilyi meillä uskonpuhdistuksen jälkeen erillisenä pyhäpäivänä vain hänen syntymäpäivänsä eli juhannus 24. kesäkuuta. Juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Juhlan raamatullinen lähtökohta on Luuk. 1: 26, 36. Pelastushistoriallisesti juhannus viittaa seuraavaan jouluun. Nykyisin juhannusta vietetään kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina.

Saamansa nimen (Johannes = Jumala on armollinen) mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista.

Kirkko on viettänyt vanhastaan myös Johannes Kastajan mestauspäivää (29.8.). Sen evankeliumiteksti (Mark. 6: 14-29) on otettu vaihtoehtoiseksi saarnatekstiksi.

Kirkollisen aiheen lisäksi juhannukseen sisältyy Suomessa kansallisen juhlan (Suomen lipun päivä) ja keskikesän luonnonjuhlan aineksia.

Juha Heikkilä (osa-aikaeläkkeellä)

Iltamessu

Ehtoolliskirkko. Liturgina Lauri Jäntti, saarna Pekka Kyllönen, kanttori Sirpa Savolainen. Rauhanyhdistyksen syysseurat.

Sanajumalanpalvelus

Liturgina Lauri Jäntti, saarna Pekka Kyllönen, kanttorina Sirpa Savolainen. Rauhanyhdistyksen syysseurat.

Messu klo 10

Liturgi Lauri Jäntti, saarna Juha Heikkilä. Messun jälkeen yhteinen syntymäpäiväjuhla 70, 80, 85 ja 90 vuotta tänä vuonna täyttäville srk-talolla.