Messu klo 13

Alapitkän kirkko

toimittaa Juha Heikkilä, kanttori Eevi-Maria Ojala

Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)

Tien raivaaja

Johannes Kastajalle omistetuista juhlista säilyi meillä uskonpuhdistuksen jälkeen erillisenä pyhäpäivänä vain hänen syntymäpäivänsä eli juhannus 24. kesäkuuta. Juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Juhlan raamatullinen lähtökohta on Luuk. 1: 26, 36. Pelastushistoriallisesti juhannus viittaa seuraavaan jouluun. Nykyisin juhannusta vietetään kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina.

Saamansa nimen (Johannes = Jumala on armollinen) mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista.

Kirkko on viettänyt vanhastaan myös Johannes Kastajan mestauspäivää (29.8.). Sen evankeliumiteksti (Mark. 6: 14-29) on otettu vaihtoehtoiseksi saarnatekstiksi.

Kirkollisen aiheen lisäksi juhannukseen sisältyy Suomessa kansallisen juhlan (Suomen lipun päivä) ja keskikesän luonnonjuhlan aineksia.

Juha Heikkilä (osa-aikaeläkkeellä)

Perhekirkko ja kouluunlähtevien siunaus klo 11

Päiväkerhojen kevätkirkko ja esikoululaisten koulutielle siunaaminen. Toimittajana Lauri Jäntti, kanttorina Anssi Pyykkönen. Klo 10 aamukahvi seurakuntatalolla (vapaaeht. maksu).

Helluntain messu klo 10

Helluntapäivän messun toimittaa Lauri Jäntti.

Messu klo 10

Toimittaa Juha Heikkilä.