Konfirmaatiomessu

Toimittaa Pirkko Olanterä, kanttorina Eevi-Maria Ojala. Rippikoululeiri 2:n konfirmaatio.

Kirkastussunnuntai (Kristuksen kirkastumisen päivä)

Kirkastettu Kristus

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä.” Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Pirkko Olanterä
Faksi: 017 731 396

Toimittaa Juha Heikkilä, kanttorina Anni Rissanen.

Alapitkän kirkko

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anni Rissanen.

Liturgina Juha Heikkilä, saarnaa Teppo Vuorenmaa Gideonit - järjestöstä