Ekumeeninen perhekirkko, sanajumalanpalvelus klo 11

Ekumeeninen perhekirkko, sanajumalanpalvelus klo 11 Lapinlahden kirkko

Liturgina on kirkkoherra Lauri Jäntti Lapinlahden ev. lut. seurakunnasta. Saarnan pitää lapsi- perhe- ja nuorisotyöntekijä Samuel Grönholm (kuvassa) Lapinlahden helluntaiseurakunnasta. Mukana ovat myös pastori Martti Hänninen Iisalmen ortodoksisesta seurakunnasta, pastori Teuvo Tikkanen Lapinlahden helluntaiseurakunnasta ja pastori Pekka Tikkanen Iisalmen Vapaaseurakunnasta. Musiikkia tuovat kuorot ja lauluryhmät kaikista seurakunnista. Alussa kaikki lapset kutsutaan kirkon eteen laulamaan yhdessä. Jumalanpalveluksen rukousjakson aikana voi käydä rukousalttareiden ääressä hiljentymässä ja kirjoittamassa tai piirtämässä oman rukousaiheensa. Enkelien päivän merkiksi kotoa voi ottaa mukaan enkelikuvan, -patsaan, -lelun tai -korun ja tuoda sen alttarikaiteelle siunattavaksi.

Mikkelinpäivä (Enkelien sunnuntai)

Jumalan sanansaattajat

400-luvulta lähtien on syyskuun 29. päivä omistettu ylienkeli Mikaelille. Taistelu, jonka hän kävi pimeyden valtoja vastaan, liittyy pääsiäiseen. Kristus on saavuttanut ratkaisevan voiton pahan valloista, mutta taistelu jatkuu edelleen maailmassa. Myöhemmin mikkelinpäivästä on tullut kaikkien enkelien päivä, jolloin tutkistellaan heidän merkitystään ja tehtäviään. Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmistä ja muistuttavat häntä Jumalan tahdon mukaisesta elämästä.

Lauri Jäntti
Faksi: 017 731 396

Alapitkän kirkko

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anni Rissanen.

Liturgina Juha Heikkilä, saarnaa Teppo Vuorenmaa Gideonit - järjestöstä

Toimittaa Juha Heikkilä.