Ekumeeninen perhekirkko, sanajumalanpalvelus klo 11

su 2.10. kello 11.00 - kello 12.00

Ekumeeninen perhekirkko, sanajumalanpalvelus klo 11 Lapinlahden kirkko

Liturgina on kirkkoherra Lauri Jäntti Lapinlahden ev. lut. seurakunnasta. Saarnan pitää lapsi- perhe- ja nuorisotyöntekijä Samuel Grönholm (kuvassa) Lapinlahden helluntaiseurakunnasta. Mukana ovat myös pastori Martti Hänninen Iisalmen ortodoksisesta seurakunnasta, pastori Teuvo Tikkanen Lapinlahden helluntaiseurakunnasta ja pastori Pekka Tikkanen Iisalmen Vapaaseurakunnasta. Musiikkia tuovat kuorot ja lauluryhmät kaikista seurakunnista. Alussa kaikki lapset kutsutaan kirkon eteen laulamaan yhdessä. Jumalanpalveluksen rukousjakson aikana voi käydä rukousalttareiden ääressä hiljentymässä ja kirjoittamassa tai piirtämässä oman rukousaiheensa. Enkelien päivän merkiksi kotoa voi ottaa mukaan enkelikuvan, -patsaan, -lelun tai -korun ja tuoda sen alttarikaiteelle siunattavaksi.

Mikkelinpäivä (Enkelien sunnuntai)

 
Jumalan sanansaattajat

400-luvulta lähtien on syyskuun 29. päivä omistettu ylienkeli Mikaelille. Taistelu, jonka hän kävi pimeyden valtoja vastaan, liittyy pääsiäiseen. Kristus on saavuttanut ratkaisevan voiton pahan valloista, mutta taistelu jatkuu edelleen maailmassa. Myöhemmin mikkelinpäivästä on tullut kaikkien enkelien päivä, jolloin tutkistellaan heidän merkitystään ja tehtäviään. Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmistä ja muistuttavat häntä Jumalan tahdon mukaisesta elämästä.


Ota yhteyttä

Lauri Jäntti
kirkkoherra
Faksi: 017 731 396
Mykkäläntie 6
73100 Lapinlahti

Katso myös

to 25.5. klo 10.00 -11.15

Lapinlahden kirkko

Messu klo 10 sekä Toivon puun istutus kirkonmäellä

Helatorstain messu, jonka jälkeen kirkkokahvit ja Toivon Puun istutus ja kevätlauluhetki kirkonmäellä Reformaatio 500 v. ja Suomi 100 v. -juhlien kunniaksi. Messun toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anssi Pyykkönen.
su 28.5. klo 11.00 -12.00

Lapinlahden kirkko

Perhekirkko ja kouluunlähtevien siunaus klo 11

Päiväkerhojen kevätkirkko ja esikoululaisten koulutielle siunaaminen. Toimittajana Lauri Jäntti, kanttorina Anssi Pyykkönen. Klo 10 aamukahvi seurakuntatalolla (vapaaeht. maksu).
su 28.5. klo 13.00 -14.00

Alapitkän kirkko

Messu klo 13

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anssi Pyykkönen. Mukana musisoimassa nuoret Alisa Vihtala ja Linnea Tiihonen.