Pyhäinpäivän iltamessu

Alapitkän kirkko

Toimittaa Lauri Jäntti. Messussa muistetaan vuoden aikana Alapitkälle haudattuja seurakunnan jäseniä.

Pyhäinpäivä

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Lauri Jäntti
Faksi: 017 731 396

su 30.4. 10.00 -11.15

Messu

Herättäjän päivä. Liturgina Lauri Jäntti, saarnaa rov. Osmo Korkalailainen Nilsiästä, kanttorina Anssi Pyykkönen.
su 7.5. 10.00 -11.15

Messu

Uusheräyksen kirkkopyhä. Liturgina Lauri Jäntti, saarnaa rehtori Niko Rantanen Kalajoelta, kanttorina Anssi Pyykkönen.
su 14.5. 10.00 -11.15

Messu klo10

Äitienpäivän messussa saarnaa evankelista Eliina Heinonen (kuva). Liturgina on Lauri Jäntti ja kanttorina Anssi Pyykkönen.