Pyhäinpäivän iltamessu

Alapitkän kirkko

Toimittaa Lauri Jäntti. Messussa muistetaan vuoden aikana Alapitkälle haudattuja seurakunnan jäseniä.

Pyhäinpäivä

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Lauri Jäntti
Faksi: 017 731 396

Iltamessu

Ehtoolliskirkko. Liturgina Lauri Jäntti, saarna Pekka Kyllönen, kanttori Sirpa Savolainen. Rauhanyhdistyksen syysseurat.

Sanajumalanpalvelus

Liturgina Lauri Jäntti, saarna Pekka Kyllönen, kanttorina Sirpa Savolainen. Rauhanyhdistyksen syysseurat.

Messu klo 10

Liturgi Lauri Jäntti, saarna Juha Heikkilä. Messun jälkeen yhteinen syntymäpäiväjuhla 70, 80, 85 ja 90 vuotta tänä vuonna täyttäville srk-talolla.