Pyhäinpäivän iltajumalanpalvelus

Toimittaa Juha Heikkilä. Sanajumalanpalvelus, jonka aikana muistetaan vuoden aikana kuolleita seurakunnan jäseniä. HUOM: Lapinlahden kirkossa ei ole jumalanpalvelusta klo 10.

Pyhäinpäivä

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Juha Heikkilä (osa-aikaeläkkeellä)

Toimittaa Juha Heikkilä.