Toimittaa Juha Heikkilä.

Tuomiosunnuntai (Kristuksen kuninkuuden sunnuntai)

Kristus, kaikkeuden Herra

Kirkkovuoden viimeisen sunnuntain nimi vaihtelee eri kirkoissa. Joissain kirkoissa puhutaan vain viimeisestä sunnuntaista ilman lisämääreitä. Suomessa otettiin vuoden 1958 evankeliumikirjaan Ruotsin esikuvan mukaisesti nimitys tuomiosunnuntai. Tästä päivästä käytetään myös nimitystä Kristuksen kuninkuuden sunnuntai. Nämä kaksi erilaista aihetta muodostavat kuitenkin kokonaisuuden: kirkkotaiteessakin Kristus viimeisen tuomion toteuttajana on kuvattu maailmankaikkeuden valtiaaksi (Khristos Pantokrator).

Päivän evankeliumitekstin mukaan Kristus tulee aikojen lopulla "kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa ja istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle" (Matt. 25: 31). Näin kirkkovuoden viimeinen sunnuntai liittyy samalla seuraavaan sunnuntaihin, adventtiin. Kirkkovuoden alussa ja lopussa - tai lopussa ja alussa - kuuluu sama viesti: Jumala lähestyy meitä Kristuksessa ja asettaa meidät kasvojensa eteen. Ihminen on vastuussa teoistaan ja tekemättä jättämisistään. Viimeisessä tuomiossa Jumalan vanhurskaus toteutuu lopullisesti.

Juha Heikkilä (osa-aikaeläkkeellä)

Messu klo 10 sekä Toivon puun istutus kirkonmäellä

Helatorstain messu, jonka jälkeen kirkkokahvit ja Toivon Puun istutus ja kevätlauluhetki kirkonmäellä Reformaatio 500 v. ja Suomi 100 v. -juhlien kunniaksi. Messun toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anssi Pyykkönen.

Perhekirkko ja kouluunlähtevien siunaus klo 11

Päiväkerhojen kevätkirkko ja esikoululaisten koulutielle siunaaminen. Toimittajana Lauri Jäntti, kanttorina Anssi Pyykkönen. Klo 10 aamukahvi seurakuntatalolla (vapaaeht. maksu).

Alapitkän kirkko

Messu klo 13

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anssi Pyykkönen. Mukana musisoimassa nuoret Alisa Vihtala ja Linnea Tiihonen.