Messu klo 10

Toimittaa past. Markku Suokonautio. Kanttorina Eevi-Maria Ojala. Messun jälkeen kaatuneiden muistopäivän seppeleenlasku sankarihaudoille.

5. sunnuntai pääsiäisestä (Rukoussunnuntai, Rogate)

Sydämen puhetta Jumalan kanssa

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.

Samalla vietetään kaatuneiden muistopäivää. Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleenlasku sankarihaudoille.

Lauri Jäntti
Faksi: 017 731 396

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anni Rissanen.

Messu, konfirmaatio

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Anni Rissanen.

Toimittaa Juha Heikkilä, kanttorina Anni Rissanen.