Sanajumalanpalvelus Teknologiatalon rannassa (Tietokatu)

Toimittaa Juha Heikkilä, kanttorina Anni Rissanen.

Apostolien päivä

Herran palveluksessa

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

Juha Heikkilä (osa-aikaeläkkeellä)

Jerusalemin Raamattukoti -tilaisuus

Kaija Turunen Helsingin Raamatunkäännösintituutista puhuu aiheesta "Elävää vettä". Mukana myös Raamattukodin koordinaattori Maarit Kattilakoski, Anu Oikarinen sekä lauluryhmä.

Lähetysmessu srk-talolla klo 10

Liturgina Ville Hassinen, saarna Juha Heikkilä. Vieraana nimikkolähetit Jyrki ja Anja Markkanen. Kirkkokahvit ja lähetystilaisuus messun jälkeen.

Siioninvirsiseurat

Herättäjän seuroissa vuorottelevat lyhyet puheet ja Siionin VIrret. Sana ja virsi on vapaa!