Messu klo 13

Alapitkän kirkko

Toimittaa Juha Heikkilä, kanttorina Sirpa Savolainen.

Kuva: Anniina Mikama / Kirkon kuvapankki

Etsikkoaikoja

Tämä sunnuntai on lähellä juutalaisen perimätiedon mukaista Jerusalemin temppelin hävityspäivää (av-kuun 9. päivä). Tähän tapahtumaan viittaa päivän perinteinen evankeliumi.

Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: ”Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne” (Hepr. 3: 15).

Juha Heikkilä (osa-aikaeläkkeellä)

Iltamessu

Ehtoolliskirkko. Liturgina Lauri Jäntti, saarna Pekka Kyllönen, kanttori Sirpa Savolainen. Rauhanyhdistyksen syysseurat.

Sanajumalanpalvelus

Liturgina Lauri Jäntti, saarna Pekka Kyllönen, kanttorina Sirpa Savolainen. Rauhanyhdistyksen syysseurat.