Adventin piparikirkko (sanajumalanpalvelus) ja rippikoulun aloitus kirkossa klo 11

Tule laulamaan hoosiannaa! Kaikenikäisten adventtikirkko. Liturgi Lauri Jäntti. Saarna Hanna Leppänen ja Ville Hassinen sekä adventtileiriläiset. Kaikki uudet rippikoululaiset vanhempineen mukaan! Rippikouluinfo jumalanpalveluksen jälkeen.

1. adventtisunnuntai
Joulujakso, adventtiaika

Kuninkaasi tulee nöyränä

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Lauri Jäntti
Faksi: 017 731 396