Perhejumalanpalvelus, kummikirkko

Huom. aika: klo 11. Perhejumalanpalvelus, johon kutsutaan erityisesti lapsia omien kummiensa kanssa. Ehtoollinen, johon lapsi voi tulla vanhemman tai kummin kanssa joko ehtoolliselle tai siunattavaksi. Toimittaa Ville Hassinen, Kanttorina Rami Tuomikoski.

Laskiaissunnuntai (Esto mihi)

Jumalan rakkauden uhritie

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31: 3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Eeva Kivioja.

Toimittaa Ville Hassinen, kanttorina Anni Rissanen.