Marianpäivän messu

Portaanpään opistolaispäivä. Liturgina Ville Hassinen, Saarnaa Lauri Jäntti.

Marian ilmestyspäivä

Herran palvelijatar

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi.

Messu, rovastikunnallinen lähetyspyhä

Liturgina Lauri Jäntti, saarna Juha Heikkilä, kanttori Heini Heide. Lähetysjuhla messun jälkeen seurakuntatalolla.

Toimittaa Ville Hassinen.

Messu, Juha Heikkilän lähtösaarna ja uusien työntekijöiden työhön siunaaminen.

Liturgina Lauri Jäntti ja Juha Heikkilä, saarnaajana Juha Heikkilä, kanttorina Heini Heide. Työhön siunataan vastaava lastenohjaaja Senja Stedt, ma. lastenohjaaja Asta-Leena Leppänen, ma. emäntä Marianna Sormunen sekä vs.kanttori Heini Heide. Kirkkokahvit messun jälkeen kirkossa.