Sururyhmä itsemurhan tehneiden läheisille

Kiuruveden seurakuntatalo (kirkkokatu 8 KIURUVESI)

Itsemurhaan liittyy hyvin kipeitä tunteita ja monia kysymyksiä. Sururyhmässä itsemurhantehneiden läheisille voi jakaa kokemuksia muiden saman kokeneiden kanssa. Halutessaan voi myös olla hiljaa.

Itsemurha eroaa muista kuolemista siinä, että kysymykset ja niihin liittyvät tunteet ovat erityisen vahvoja.  Esiin nousevat vaikeat kysymykset: Miksi? Mitä jos? Olisiko pitänyt huomata jotakin? Olisiko tapahtuneen voinut jotenkin estää?

Läheisistä saattaa myös tuntua, ettei tapahtuneesta voi puhua avoimesti – itsemurhaan yhdistyy häpeää. Pinnan alla saattaa kuplia myös suuttumus itsemurhan tehnyttä kohtaan. Tämän tunteen ääneen lausuminen voi tuntua erityisen vaikealta. Apu löytyy useimmiten puhumisen ja asioiden avaamisen kautta.

Sururyhmä itsemurhan tehneiden läheisille maanantaisin klo 18 -20: 9.4..; 16.4.; 23.4. ja 14.5.  Kiuruveden  seurakuntatalolla
(Kirkkokatu 8).  Ilmoittautumiset ja lisätiedot ryhmän vetäjiltä diakonit Maritta Nevalainen p. 0400 981 069 ja Tanja Reinikainen p. 0400 988 713.

Ryhmä toteutetaan rovastikunnallisena (Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti,Pielavesi, Pyhäjärvi, Rautavaara, Sonkajärvi, Vieremä ja Varpaisjärvi) ja siihen ovat tervetulleita osallistujat myös  ympäristöseurakunnista.

Iisalmen Rovastikunta

Alapitkä, Asutusmuseo

Ekumeeninen toukosiunaus

Perinteinen kylvöjen siunaustilaisuus.

Seurakuntaneuvos Matti Karhusen 80 v. syntymäpäiväseurat

Tervetuloa Matin ystävät ja kaikki muutkin!

Ulppaanlammen kota, Pajujärvi

"Soi kunniaksi Luojan" Yhteiskristillinen ilta

Yhteislauluja, Sanaa ja kahvittelua kaikkien kristittyjen yhteisessä illassa.