Messu, SPR:n kirkkopyhä, kirkkokahvit

Toimittaa Ville Hassinen, Kanttori Eeva Kivioja. Suomen Punaisen Ristin Lapinlahden osasto tarjoaa kirkkokahvit kirkossa.

5. sunnuntai pääsiäisestä (Rukoussunnuntai, Rogate)
Pääsiäisjakso, pääsiäisaika

Sydämen puhetta Jumalan kanssa

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.

Faksi: 017 731 396

Messu seurakuntatalolla, sadonkorjuun kiitospyhä

Saarnaa Ville Hassinen, Liturgina Juha Heikkiä. Kanttorina Heini Heide. Kirkon remontin takia jumalanpalvelukset ovat seurakuntatalolla 9.-23.9.

Messu, rovastikunnallinen lähetyspyhä

Liturgina Lauri Jäntti, Saarna Juha Heikkilä. Lähetysjuhla messun jälkeen seurakuntatalolla.

Toimittaa Ville Hassinen.