Helatorstain messu

Helatorstai
Pääsiäisjakso, pääsiäisaika

Korotettu Herra

Helatorstain eli Kristuksen taivaaseenastumisen päivän aihe ja ajankohta, 40 päivää pääsiäisestä, on saatu Apostolien teoista (Ap. t. 1: 6-14).

Kristus korotettiin taivaisiin. Hän on astunut taivaalliselle valtaistuimelle ja istuu nyt Jumalan oikealla puolella. Hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Me emme voi saada yhteyttä Kristukseen inhimillisten aistiemme välityksellä, mutta silti hän on Pyhän Henkensä kautta sanassa ja sakramenteissa läsnä seurakuntansa keskellä. Hänen seuraajiensa tehtävä on viedä sanoma korotetusta Herrasta koko maailmaan.

Perhekirkko, kouluunlähtevien siunaus ja päiväkerhon 50-v. juhlat

Perhekirkossa liturgina Lauri Jäntti, saarna Ville Hassinen. Jumalanpalveluksen jälkeen päiväkerhotyön 50 v.-juhla ja lastenohjaaja Anita Rissasen läksiäiset kirkonmäellä.

Alapitkän kirkko

Kouluunlähtevien siunaus

Alapitkän esikoululaiset siunataan koulutielle.

Alapitkä, Asutusmuseo

Ekumeeninen toukosiunaus