Kesäkirkko ja lettukahvit

la 23.6. kello 13.00 - kello 14.30

Väärnin leirikeskus

Tervetuloa kesäkirkkoon ja lettukahville kauniiseen Väärninsaareen! Sanajumalanpalveluksen toimittaa Ville Hassinen ja kanttorina musisoi Anni Rissanen. Huom! Kirkossa ei ole tänään jumalanpalvelusta.

Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)
Erityispyhät, jouluun liittyvät erityispyhät

Kuva: Anniina Mikama / Kirkon kuvapankki

Tien raivaaja

Johannes Kastajalle omistetuista juhlista säilyi meillä uskonpuhdistuksen jälkeen erillisenä pyhäpäivänä vain hänen syntymäpäivänsä eli juhannus 24. kesäkuuta. Juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Juhlan raamatullinen lähtökohta on Luuk. 1: 26, 36. Pelastushistoriallisesti juhannus viittaa seuraavaan jouluun. Nykyisin juhannusta vietetään kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina.

Saamansa nimen (Johannes = Jumala on armollinen) mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista.

Kirkko on viettänyt vanhastaan myös Johannes Kastajan mestauspäivää (29.8.). Sen evankeliumiteksti (Mark. 6: 14-29) on otettu vaihtoehtoiseksi saarnatekstiksi.

Kirkollisen aiheen lisäksi juhannukseen sisältyy Suomessa kansallisen juhlan (Suomen lipun päivä) ja keskikesän luonnonjuhlan aineksia.


seurakuntapastori
Mykkäläntie 6
73100 Lapinlahti

Katso myös

su 28.10. klo 10.00 -11.00

Lapinlahden kirkko

Messu

Saarnaa nuorisotyönohjaaja Hanna Leppänen, liturgina Lauri Jäntti, kanttorina Heini Heide. Vietetään Lapinlahden syöpäyhdistyksen kirkkopyhää.
to 6.12. klo 11.00 -12.00

Lapinlahden kirkko

Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus klo 11

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide. Lapinlahden Mieskuoro laulaa.
su 23.12. klo 10.00 -11.00

Lapinlahden kirkko

Sanajumalanpalvelus

Toimittaa Lauri Jäntti. Kanttorina Heini Heide.