Kesäkirkko ja lettukahvit

Väärnin leirikeskus

Tervetuloa kesäkirkkoon ja lettukahville kauniiseen Väärninsaareen! Sanajumalanpalveluksen toimittaa Ville Hassinen ja kanttorina musisoi Anni Rissanen. Huom! Kirkossa ei ole tänään jumalanpalvelusta.

Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)
Erityispyhät, jouluun liittyvät erityispyhät

Tien raivaaja

Johannes Kastajalle omistetuista juhlista säilyi meillä uskonpuhdistuksen jälkeen erillisenä pyhäpäivänä vain hänen syntymäpäivänsä eli juhannus 24. kesäkuuta. Juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Juhlan raamatullinen lähtökohta on Luuk. 1: 26, 36. Pelastushistoriallisesti juhannus viittaa seuraavaan jouluun. Nykyisin juhannusta vietetään kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina.

Saamansa nimen (Johannes = Jumala on armollinen) mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista.

Kirkko on viettänyt vanhastaan myös Johannes Kastajan mestauspäivää (29.8.). Sen evankeliumiteksti (Mark. 6: 14-29) on otettu vaihtoehtoiseksi saarnatekstiksi.

Kirkollisen aiheen lisäksi juhannukseen sisältyy Suomessa kansallisen juhlan (Suomen lipun päivä) ja keskikesän luonnonjuhlan aineksia.

Faksi: 017 731 396

Toimittaa Juha Heikkilä

Kaijansaaren kappeli, Kaijansaarentie 170

Kesähartaus

Kesäinen hartaushetki kaikenikäisille. Tervetuloa hiljentymään ja laulamaan yhdessä!