Toimittaa Juha Heikkilä

Apostolien päivä
Helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Herran palveluksessa

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

(osa-aikaeläkkeellä)

Väärnin leirikeskus

Kesäkirkko ja lettukahvit

Tervetuloa kesäkirkkoon ja lettukahville kauniiseen Väärninsaareen! Sanajumalanpalveluksen toimittaa Ville Hassinen ja kanttorina musisoi Anni Rissanen. Huom! Kirkossa ei ole tänään jumalanpalvelusta.

Konfirmaatiomessu

Toimittaa Ville Hassinen, kanttorina Eeva Kivioja