Pyhäinpäivänaaton iltakirkko klo 18

Alapitkän kirkko

Sytytetään kynttilät vuoden aikana kuolleille. Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Heini Heide.

Pyhäinpäivä
Erityispyhät, muita erityispyhiä

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Pyhäinpäivän iltakirkko klo 18

Sytytetään kynttilät vuoden aikana kuolleiden muistoksi. Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide.