Messu, Aholansaaripäivä

Saarnaa YTM, teol.yo Ossi Martikainen. Liturgi Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide. Messun jälkeen kirkkokahvit ja Siioninvirsiseurat srk-talolla.

Tuomiosunnuntai (Kristuksen kuninkuuden sunnuntai)
Helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Kristus, kaikkeuden Herra

Kirkkovuoden viimeisen sunnuntain nimi vaihtelee eri kirkoissa. Joissain kirkoissa puhutaan vain viimeisestä sunnuntaista ilman lisämääreitä. Suomessa otettiin vuoden 1958 evankeliumikirjaan Ruotsin esikuvan mukaisesti nimitys tuomiosunnuntai. Tästä päivästä käytetään myös nimitystä Kristuksen kuninkuuden sunnuntai. Nämä kaksi erilaista aihetta muodostavat kuitenkin kokonaisuuden: kirkkotaiteessakin Kristus viimeisen tuomion toteuttajana on kuvattu maailmankaikkeuden valtiaaksi (Khristos Pantokrator).

Päivän evankeliumitekstin mukaan Kristus tulee aikojen lopulla "kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa ja istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle" (Matt. 25: 31). Näin kirkkovuoden viimeinen sunnuntai liittyy samalla seuraavaan sunnuntaihin, adventtiin. Kirkkovuoden alussa ja lopussa - tai lopussa ja alussa - kuuluu sama viesti: Jumala lähestyy meitä Kristuksessa ja asettaa meidät kasvojensa eteen. Ihminen on vastuussa teoistaan ja tekemättä jättämisistään. Viimeisessä tuomiossa Jumalan vanhurskaus toteutuu lopullisesti.

Messu

Saarnaa nuorisotyönohjaaja Hanna Leppänen, liturgina Lauri Jäntti, kanttorina Heini Heide. Vietetään Lapinlahden syöpäyhdistyksen kirkkopyhää.

Alapitkän kirkko

Messu klo 13

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Heini Heide. Kirkkokahvit.

Alapitkän kirkko

Pyhäinpäivänaaton iltakirkko klo 18

Sytytetään kynttilät vuoden aikana kuolleille. Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Heini Heide.