Adventin perhemessu klo 11

Tervetuloa laulamaan Hoosiannaa! Perhemessun toimitta Ville Hassinen ja kanttorina on Heini Heide. Mukana on varhaisnuoret adventtileiriltä. Uusi kirkkovuosi alkaa.

1. adventtisunnuntai
Joulujakso, adventtiaika

Kuninkaasi tulee nöyränä

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Toimittaa Ville Hassinen. Kanttori Heini Heide.

Loppiaisen Messu

Toimittaa Lauri Jäntti. Messun jälkeen kirkkokahvit ja siioninvirsiseurat Väärnin Pappilassa.