Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus klo 11

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide. Lapinlahden Mieskuoro laulaa.

Itsenäisyyspäivä
Erityispyhät, yhteiskunnalliset juhlapäivät

Kiitos isänmaasta

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että ”jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty” (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti.

Joululaulukirkko

Aatonaaton sanajumalanpalvelus, jossa lauletaan joululauluja. Toimittaa Lauri Jäntti. Kanttorina Heini Heide.