Toimittaa Ville Hassinen. Kanttori Heini Heide.

3. adventtisunnuntai
Joulujakso, adventtiaika

Tehkää tie Kuninkaalle

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa - joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen ”hengelliseen tulemiseensa” viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis.

Alapitkän kirkko

Messu klo 13

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Heini Heide. Kirkkokahvit.

Sanajumalanpalvelus, rippikoulun aloituspyhä.

Toimittaa Ville Hassinen. Kanttorina Heini Heide.

Toimittaa Ville Hassinen, Kanttorina Rami Tuomikoski.