Uutiset

Uutislistaukseen

Jeesus kutsuu vahvistumaan Taivaallisen Isän sylissä

Ensi sunnuntaina Lapinlahden seurakunnassa on raamattuopetusta, joka liittyy isänpäivän teemoihin. Samalla pohjoispohjalaiset vieraat kertovat Kalajoen Kristillisen Opiston toiminnasta.


Isyys on Raamatun mukaan luottamustehtävä, jonka saaminen ei ole ihmisoikeus, vaan Jumalan lahja. Isänpäivänä muistamme maallisia isiä heidän kasvatustyössään. Voimme oppia paljon isyydestä sen avulla, mitä Raamattu kertoo isistä ja isyydestä. 
 
Raamatun isät eivät olleet täydellisiä. Jaakob oli puolueellinen, Daavidin pojasta tuli kapinallinen. Aina jälkeläisten valinnat eivät toki kerro vanhempien onnistumisesta, mutta ne voivat aiheuttaa heille tuskaa. 
 
Jeesuksen ainutlaatuinen suhde Isäänsä tarjoaa meille rikkinäisten isien kasvattamille ehjän kuvan isä-lapsi-suhteesta. Se, miten Vapahtaja rukoilee, vetäytyy, kohtelee syntien taakoittamia ja kuinka 
hän tyytyy Isän tahtoon, on voimakas viesti meille kapinallisille. 
 
Opetuslapset pyysivät Jeesukselta: ”näytä meille Isä, niin me tyydymme” (Joh. 14:8). Sitä samaa mekin kysymme ja tarvitsemme. Isänpäivänä on hyvä tulla yhteen, ja etsiä yhdessä Taivaallista Isää. Hänen hyvyydestään me saamme armoa armon päälle. Se on kallista, Kristuksen haavojen hankkimaa armoa. 
 
Lapinlahden seurakunnassa vierailee isänpäivänä nuoria aikuisia Pohjois-Suomesta: Lähetysyhdistys Kylväjän Lapin julistustyöntekijä Niko Seppä Rovaniemeltä ja Uusheräyksen vastuunkantaja Markus Hiitola perheineen Merijärveltä. 
 
Päivän tilaisuudet alkavat messulla kirkossa klo 10, jossa liturgina on Lauri Jäntti, ja saarnaajana Niko Seppä. Illalla klo 18 kokoonnutaan seurakuntatalolle raamattuopetuksen ja puheiden (Markus Hiitola, Niko Seppä, Tuomo Lahtinen) ääreen. Illan aikana kuullaan muun muassa Kalajoen Kristillisen Opiston toiminnasta, esimerkkinä nuorten ja aikuisten Raamattuleiri joulun jälkeen. 
 
Teksti: Niko Seppä 

Lisätietoja:
Lapinlahden seurakunta,
kirkkoherra Lauri Jäntti, 040 5021 439, lauri.jantti@evl.fi

 

2016-11-07 15:41:05.0