Seurakunnan toiminta koronapandemian aikana

Lapinlahden seurakunnan jumalanpalveluksissa ja toiminnassa on monia poikkeusjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi. Toiminnassamme huomioidaan valtioneuvoston ja evankelis-luterilaisen kirkon piispojen ohjeet. Seurakunta toimii myös koronapandemian aikana.

Seurakunnan sosiaalisen median kanavat

Tule seuraamaan sosiaalisen median kanaviamme. Julkaisemme siellä muun muassa pieniä hartauksia, musiikkituokioita ja ajankohtaista tietoa seurakunnan toiminnasta.

Jumalanpalvelukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen, sen mukaan kuin kirkkotila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälin. Lapinlahden kirkkoon mahtuu 120 henkilöä koronapandemian aikana ja Alapitkän kirkkoon mahtuu 35 henkilöä koronapandemian aikana.

Jumalanpalvelukset verkossa

Jumalanpalveluksia pääset seuraamaan myös  Lapinlahden seurakunnan Youtube -kanavalla. Seurakunta tuottaa YouTubeen myös muuta sisältöä. Lapinlahden seurakunnan YouTube -kanava.

Kirkolliset toimitukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen, sen mukaan kuin tila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälin.

Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Viranomaisten tulkinnan mukaan kirkollista toimitusta seuraava juhla on yksityistilaisuus ja sen osallistujamäärä on enintään 50 henkeä.

Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on auttaa niitä, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta. Poikkeusolojen aikana diakoniapäivystystä ei ole toimistolla. Avustuksia ja ruoka-apua on saatavana. Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse.

Ota yhteyttä puhelimitse, mieluiten ma-pe klo 9-12.

• diakonissa Heli Hämäläinen puh. 040 751 1070, heli.hamalainen@evl.fi
  • diakonissa Vuokko Väätäinen puh.040 7551210, vuokko.vaatainen@evl.fi

• Ostosten kotiin toimitus K-Market Ruokamestari ja Kylätaksi toimittavat yhteistyössä kauppaostoksia Lapinlahden kirkonkylällä riskiryhmiin kuuluville. Soita tilaus kauppaan ma, ke tai to klo 10-12 puh. 0400 163 560 tai sähköpostilla taisto-lappalainen@k-market.com. Kotiinkuljetuksen hinta 10 €.

Lisätietoa seurakunnan tarjoamasta avusta ja tuesta löydät seurakunnan verkkosivuilta Apua ja tukea -osiosta.

Rippileirit ja kesäleirit

• RK2 leiri siirretään elokuulle Väärnin leirikeskukseen la 1.8. - pe 7.8., konfirmaatio 9.8.2020. Mikäli tämä ajankohta on haastava teidän perheellenne, ota yhteys Meijuun! Viesti tai Whatsapp: 044 733 5266 / meiju.sastamoinen@evl.fi
  • RK1 leiri siirretään syyslomaviikolle Rautavaaran Metsäkartanoon: 10.10.- 16.10., konfirmaatio 18.10.2020. Mikäli tämä ajankohta on haastava teidän perheellenne, ota yhteys Meijuun! Viesti tai Whatsapp: 044 733 5266 / meiju.sastamoinen@evl.fi

Lue lisää rippikouluista täältä.

Nuorille

Nyt koronapandemian aikana löydät meidät Instasta. Jos et ole vielä seuraajamme, niin tule mukaan: nuorisrk_lava. Viikko-ohjelmassa haasteita, kilpailuja, hartauksia, livelähetyksiä ja paljon muuta. Käy tutustumassa myös Youtube-kanavaamme: Lapinlahden seurakunta

Lisätietoa seurakunnan toiminnasta nuorille.

Lapsille ja lapsiperheille

Toiminta on kesäajan tauolla.

Päiväkerho toiminta alkaa jälleen syksyllä 2020. Ilmoittautuminen kerhoihin on käynnissä. Voit ilmoittautua päiväkerhoon täällä.

Kesän 2020 tapahtumat

Kesän tapahtumat löydät Tapahtuma -kalenterista

Tiekirkko soi! -musiikkitapahtumat kesällä 2020

Kesätorstaisin Lapinlahden kirkossa on musiikkituokio, joka kestää n. 30min. Tarjolla myös kahvia ja teetä. Tapahtumat ovat ilmaisia.
Katso lisää Tiekirkko soi! -tapahtumista täältä

Palvelutoimisto ja aluerekisterikeskus sekä hautauspalvelut

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.  Lisätietoa ja verkkopalvelut löydät seurakunnan verkkosivuilta Info ja asiointi –osiosta sekä osoitteesta ylasavonseurakunnat.fi/info ja asiointi