Seurakunnan toiminta koronapandemian aikana

(Päivitetty 27.10.2020)

Lapinlahden seurakunnan jumalanpalveluksissa ja toiminnassa on poikkeusjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi. Toiminnassamme huomioidaan THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin)

Seurakunnan sosiaalisen median kanavat

Tule seuraamaan sosiaalisen median kanaviamme. Julkaisemme siellä muun muassa pieniä hartauksia, musiikkituokioita ja ajankohtaista tietoa seurakunnan toiminnasta.

Jumalanpalvelukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa osallistujamäärä on rajattu sen mukaan, miten tila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälit. Kirkoissa osa penkkiriveistä on poissa käytöstä turvavälien mahdollistamiseksi. Lapinlahden kirkkoon mahtuu yhteensä 120 henkilöä turvaväleistä huolehtien ja Alapitkän kirkkoon 35 henkilöä.

Jumalanpalvelukset verkossa

Jumalanpalveluksia pääset seuraamaan myös  Lapinlahden seurakunnan Youtube -kanavalla. Seurakunta tuottaa YouTubeen myös muuta sisältöä. Lapinlahden seurakunnan YouTube -kanava.

Loppu vuoden aikana jumalanpalveluksia striimataan eri Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnista. Voit katsoa aikataulun täältä (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivuille)

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa toimituksissa osallistujamäärä on rajattu sen mukaan, miten tila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälit. 

Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Aluehallintovirastot suosittelevat, että tilaisuuksissa noudatetaan THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin)

Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on auttaa niitä, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta. Poikkeusolojen aikana diakoniapäivystystä ei ole toimistolla. Avustuksia ja ruoka-apua on saatavana. Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse.

Ota yhteyttä puhelimitse, mieluiten ma-pe klo 9-12.

  • diakonissa Heli Hämäläinen puh. 040 751 1070, heli.hamalainen@evl.fi
  • diakonissa Vuokko Väätäinen puh.040 7551210, vuokko.vaatainen@evl.fi
  • Ostosten kotiin toimitus K-Market Ruokamestari ja Kylätaksi toimittavat yhteistyössä kauppaostoksia Lapinlahden kirkonkylällä riskiryhmiin kuuluville. Soita tilaus kauppaan ma, ke tai to klo 10-12 puh. 0400 163 560 tai sähköpostilla taisto-lappalainen@k-market.com. Kotiinkuljetuksen hinta 10 €.

Lisätietoa seurakunnan tarjoamasta avusta ja tuesta löydät seurakunnan verkkosivuilta Apua ja tukea -osiosta.

Nuorille

Nyt koronapandemian aikana löydät meidät Instasta. Jos et ole vielä seuraajamme, niin tule mukaan: nuorisrk_lava. Viikko-ohjelmassa haasteita, kilpailuja, hartauksia, livelähetyksiä ja paljon muuta. Käy tutustumassa myös Youtube-kanavaamme: Lapinlahden seurakunta 

Lisätietoa seurakunnan toiminnasta nuorille.

Lapsille ja lapsiperheille

Päiväkerho toiminta alkaa jälleen syksyllä 2020. Ilmoittautuminen kerhoihin on käynnissä. Voit ilmoittautua päiväkerhoon täällä.

Palvelutoimisto ja aluerekisterikeskus sekä hautauspalvelut

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-peLisätietoa ja verkkopalvelut löydät Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivustolta osoitteessa ylasavonseurakunnat.fi/info ja asiointi.