Messu, YV-keräyksen avaus ja luottamushenkilöiden tehtävään siunaaminen

Toimittaa Lauri Jäntti. Messun jälkeen kirkkokahvit ja Yhteisvastuu-keräyksen avajaiset seurakuntatalolla.

Kynttilänpäivä
Erityispyhät, jouluun liittyvät erityispyhät

Arkipäivinä (4.-9.2.2019) käytetään 4. sunnuntain loppiaisesta aineistoa.

Kristus, Jumalan kirkkauden säteily

Nimitys kynttilänpäivä juontaa siitä keskiaikaisesta tavasta, että tänä sunnuntaina vihittiin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät. Juhlan raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin ja jumalallinen kirkkaus, joka hänessä tuli maailmaan ja ilmestyi meille. Siunatessaan lasta ja hänen vanhempiaan vanha Simeon ylistää Jumalaa pelastuksesta, jonka hän on valmistanut kaikille kansoille, ja valosta, jonka hän on antanut loistaa kansalleen Israelille.

Messu, Gideontyön kirkkopyhä

Liturgina Ville Hassinen, saarnaa Tuomo Lahtinen, kanttori Heini Heide. Gideon -toiminnan lyhyt esittely.

Alapitkän kirkko

Messu ja kirkkokahvit

Liturgi Ville Hassinen, Saarnaa Tuomo Lahtinen, kanttori Heini Heide. Gideontyön lyhyt esittely.