Messu, YV-keräyksen avaus ja luottamushenkilöiden tehtävään siunaaminen

Toimittaa Lauri Jäntti. Messun jälkeen kirkkokahvit ja Yhteisvastuu-keräyksen avajaiset seurakuntatalolla.

Kynttilänpäivä
Erityispyhät, jouluun liittyvät erityispyhät

Arkipäivinä (4.-9.2.2019) käytetään 4. sunnuntain loppiaisesta aineistoa.

Kristus, Jumalan kirkkauden säteily

Nimitys kynttilänpäivä juontaa siitä keskiaikaisesta tavasta, että tänä sunnuntaina vihittiin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät. Juhlan raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin ja jumalallinen kirkkaus, joka hänessä tuli maailmaan ja ilmestyi meille. Siunatessaan lasta ja hänen vanhempiaan vanha Simeon ylistää Jumalaa pelastuksesta, jonka hän on valmistanut kaikille kansoille, ja valosta, jonka hän on antanut loistaa kansalleen Israelille.

Alapitkän kirkko

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide.

toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide.

Tuhkamessu

toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide. Katumuksen merkiksi alttarilla otsaan piirretään tuhkaristi. Messussa vietetään myös ehtoollista.