toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide.

Laskiaissunnuntai (Esto mihi)
Pääsiäisjakso, paastonaikaa edeltävät sunnuntait

Jumalan rakkauden uhritie

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31: 3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.

Alapitkän kirkko

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide.

Tuhkamessu

toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide. Katumuksen merkiksi alttarilla otsaan piirretään tuhkaristi. Messussa vietetään myös ehtoollista.