toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide ja kirkkokuoro.

Laskiaissunnuntai (Esto mihi)
Pääsiäisjakso, paastonaikaa edeltävät sunnuntait

Jumalan rakkauden uhritie

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31: 3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide

Messu ja seppeleenlasku

toimittaa Ville Hassinen. Jumalanpalveluksen jälkeen kaatuneiden muistopäivän seppeleenlasku sankarihaudoilla.

Helatorstain messu

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide