Marianpäivän Messu

Portaanpään opistolaispäivä. Messun toimittaa Lauri Jäntti. Kanttorina Heini Heide.

Marian ilmestyspäivä
Erityispyhät, jouluun liittyvät erityispyhät

Herran palvelijatar

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi.

Messu

Toisen pääsiäispäivän messu. Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Heini Heide. Kirkkokahvit kirkossa.

Messu

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide

Messu ja seppeleenlasku

toimittaa Ville Hassinen. Jumalanpalveluksen jälkeen kaatuneiden muistopäivän seppeleenlasku sankarihaudoilla.