Alapitkän kirkko

toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Rami Tuomikoski.

Marian ilmestyspäivä
Erityispyhät, jouluun liittyvät erityispyhät

Herran palvelijatar

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi.

Alapitkän kirkko

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide.

toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide.

Salme Siposella, Sipolantie 57

Alapitkän ja Tölvän Kinkerit

Kinkeriaiheena on tänä vuonna Pääsiäinen. Mukana kirkkoherra Lauri Jäntti ja kanttori Heini Heide.