Messu, Herättäjän päivä

Herättäjän päivä. Saarnaa aluesihteeri Simo Korkalainen, liturgina Lauri Jäntti. Kirkkokahvit ja Siioninvirsiseurat messun jälkeen seurakuntatalolla.

5. paastonajan sunnuntai (Judica)
Pääsiäisjakso, paastonaika

Kärsimyksen sunnuntai

Nimitys judica (= hanki minulle oikeutta) on päivän antifonin alusta (Ps. 43: 1).

Tästä sunnuntaista alkaa hiljaisen viikon loppuun ulottuva ns. syvä paastonaika. Siksi päivää on sanottu kärsimyksen sunnuntaiksi (dominica passionis). Jeesuksen aikalaiset eivät ymmärtäneet hänen olemustaan ja tehtäväänsä, mutta ”kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät”, oli tuleva kivi, jolle Jumalan seurakunta rakentuu. Jeesus on uuden liiton välittäjä. Hän on kuollut kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.

Helatorstain messu

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide. Kahvit kirkossa.

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide.

Helluntain messu

Kansanlähetyksen kirkkopyhä. Saarnaa Heikki Huttunen, liturgi Ville Hassinen, kanttori Heini Heide. Messun jälkeen kirkossa kirkkokahvit ja lähetystyö kuulumisia. Anne Tuovinen kertoo kuvin ja sanoin Kansanlähetyksen SAT-7 TV- ja radiotyöstä sekä Etiopian kummilapsityöstä.