Messu, Herättäjän päivä

Herättäjän päivä. Saarnaa aluesihteeri Simo Korkalainen, liturgina Lauri Jäntti. Kirkkokahvit ja Siioninvirsiseurat messun jälkeen seurakuntatalolla.

5. paastonajan sunnuntai (Judica)
Pääsiäisjakso, paastonaika

Kärsimyksen sunnuntai

Nimitys judica (= hanki minulle oikeutta) on päivän antifonin alusta (Ps. 43: 1).

Tästä sunnuntaista alkaa hiljaisen viikon loppuun ulottuva ns. syvä paastonaika. Siksi päivää on sanottu kärsimyksen sunnuntaiksi (dominica passionis). Jeesuksen aikalaiset eivät ymmärtäneet hänen olemustaan ja tehtäväänsä, mutta ”kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät”, oli tuleva kivi, jolle Jumalan seurakunta rakentuu. Jeesus on uuden liiton välittäjä. Hän on kuollut kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.

Marianpäivän Messu

Portaanpään opistolaispäivä. Messun toimittaa Lauri Jäntti. Kanttorina Heini Heide.

Alapitkän kirkko

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide.