Palmusunnuntain messu

Toimittaa Ville Hassinen, kanttorina Heini Heide, lapsikuoro. Kirkkokahvit kirkossa.

Palmusunnuntai
Pääsiäisjakso, paastonaika

Kunnian kuninkaan alennustie

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide

Messu ja seppeleenlasku

toimittaa Ville Hassinen. Jumalanpalveluksen jälkeen kaatuneiden muistopäivän seppeleenlasku sankarihaudoilla.

Helatorstain messu

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide