Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide. Suomen Punaisen Ristin Lapinlahden osasto tarjoaa jumalanpalveluksen äitienpäiväkahvit kirkossa.

3. sunnuntai pääsiäisestä (Jubilate)
Pääsiäisjakso, pääsiäisaika

Jumalan kansan koti-ikävä

Päivän antifonin alusta (Ps. 66:1) saatu nimitys jubilate (= riemuitkaa) muistuttaa pääsiäisajan luonteesta. Seurakunta juhlii iloiten Herran ylösnousemusta ja voittoa kuolemasta ja suuntaa katseensa uuteen elämään taivaassa, minne Jeesus on mennyt valmistamaan omilleen sijaa. Kristityt odottavat ”ikävöiden sitä kaupunkia, joka tulee” (Hepr. 13:14). Jeesuksen ylösnousemus on jo nyt tehnyt heidät uusiksi luomuksiksi. Kun Kristus palaa takaisin, heistä tulee hänen kirkastetun ruumiinsa kaltaisia.

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide.

Toimittaa rovasti Juha Heikkilä, kanttori Heini Heide.

Perinnejumalanpalvelus ja seurat

Lapinlahden kirkon nimikkopyhän Kirkastussunnuntain perinteinen sanajumalanpalvelus toimitetaan v.1968 käsikirjan mukaan. Virret ovat ns. Vanhan Virsikirjan virsiä vuodelta 1701. Kirkkovieras voi halutessaan pukeutua vanhan ajan asuun. Jumalanpalveluksen jälkeen vietetään perinteiseen tapaan eväshetki omin eväin kirkonmäellä sekä Siioninvirsiseurat. Toimittaa Ville Hassinen, kanttorina Heini Heide.