Perhekirkko, kouluunlähtevien siunaus

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide. Mukana nuorisokuoro Heleä. Kahvi- ja mehutarjoilu jumalanpalveluksen jälkeen kirkossa.

Perhe, Jumalan luomislahja

Jokin touko-marraskuun sunnuntai omistetaan erityisesti perheeseen liittyville kysymyksille.

Perheen perustana on Jumalan luomisjärjestykseen pohjautuva liitto miehen ja naisen välillä. Avioliittoon kuuluu rakkaus, yhteys, uskollisuus ja keskinäinen kunnioitus. Turvallinen koti antaa hyvän kasvupohjan uudellekin sukupolvelle. Tämä sunnuntai antaa mahdollisuuden pohtia myös lapsen asemaa perheessä ja seurakunnassa, yhteiskunnassa ja maailmassa, samoin sukupolvien keskinäistä vuorovaikutusta, joka on tärkeä lapsen tasapainoiselle kehitykselle.

Perheen sunnuntai ohjaa ajattelemaan myös yleisesti yhteisön merkitystä ihmiselle. Seurakuntaa verrataan Uudessa testamentissa kotiin ja perheeseen. Jumalanpalvelus on Jumalan perheväen juhla.

Kolehti kerätään Koulutuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Toimittaa rovasti Juha Heikkilä, kanttori Heini Heide.

Perinnejumalanpalvelus ja seurat

Lapinlahden kirkon nimikkopyhän Kirkastussunnuntain perinteinen sanajumalanpalvelus toimitetaan v.1968 käsikirjan mukaan. Virret ovat ns. Vanhan Virsikirjan virsiä vuodelta 1701. Kirkkovieras voi halutessaan pukeutua vanhan ajan asuun. Jumalanpalveluksen jälkeen vietetään perinteiseen tapaan eväshetki omin eväin kirkonmäellä sekä Siioninvirsiseurat. Toimittaa Ville Hassinen, kanttorina Heini Heide.

Toimittaa Lauri Jäntti.