Helatorstain messu

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide

Helatorstai
Pääsiäisjakso, pääsiäisaika

Arkipäivinä (31.5.-1.6.2019) käytetään 5. sunnuntain pääsiäisestä (Rukoussunnuntai, Rogate) aineistoa.

Korotettu Herra

Helatorstain eli Kristuksen taivaaseenastumisen päivän aihe ja ajankohta, 40 päivää pääsiäisestä, on saatu Apostolien teoista (Ap. t. 1: 6-14).

Kristus korotettiin taivaisiin. Hän on astunut taivaalliselle valtaistuimelle ja istuu nyt Jumalan oikealla puolella. Hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Me emme voi saada yhteyttä Kristukseen inhimillisten aistiemme välityksellä, mutta silti hän on Pyhän Henkensä kautta sanassa ja sakramenteissa läsnä seurakuntansa keskellä. Hänen seuraajiensa tehtävä on viedä sanoma korotetusta Herrasta koko maailmaan.

Marianpäivän Messu

Portaanpään opistolaispäivä. Messun toimittaa Lauri Jäntti. Kanttorina Heini Heide.

Alapitkän kirkko

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide.

Messu, Herättäjän päivä

Herättäjän päivä. Saarnaa aluesihteeri Simo Korkalainen, liturgina Lauri Jäntti. Kirkkokahvit ja Siioninvirsiseurat messun jälkeen seurakuntatalolla.