Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide. Mukana rippikoululaisia. Kahvit kirkossa.

Pyhän Kolminaisuuden päivä
Helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Salattu Jumala

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.

Kolehti kerätään Lasten ja nuorten yksinäisyyden torjumiseen Nuori kirkko ry:n kautta.

Toimittaa Ville Hassinen

Iltamessu

Rauhanyhdistyksen syysseurojen iltamessu. Messun jälkeen seurat srk-talolla.

Liturgina Ville Hassinen. Rauhanyhdistyksen syysseurapyhä.