Kansanlaulukirkko ja lettukahvit

Väärnin leirikeskus

Kansanlaulukirkossa lauletaan tuttuihin kansanlauluihin sanoitettuja hengellisiä lauluja. Jumalanpalveluksen toimittaa kesäteologi Tomi Pirskanen ja kanttorina on Heini Heide. Huom! Tänään ei ole jumalanpalvelusta kirkossa.

Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)
Erityispyhät, jouluun liittyvät erityispyhät

Tien raivaaja

Johannes Kastajalle omistetuista juhlista säilyi meillä uskonpuhdistuksen jälkeen erillisenä pyhäpäivänä vain hänen syntymäpäivänsä eli juhannus 24. kesäkuuta. Juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Juhlan raamatullinen lähtökohta on Luuk. 1: 26, 36. Pelastushistoriallisesti juhannus viittaa seuraavaan jouluun. Nykyisin juhannusta vietetään kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina.

Saamansa nimen (Johannes = Jumala on armollinen) mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista.

Kirkko on viettänyt vanhastaan myös Johannes Kastajan mestauspäivää (29.8.). Sen evankeliumiteksti (Mark. 6: 14-29) on otettu vaihtoehtoiseksi saarnatekstiksi.

Kirkollisen aiheen lisäksi juhannukseen sisältyy Suomessa kansallisen juhlan (Suomen lipun päivä) ja keskikesän luonnonjuhlan aineksia.

Kolehti kerätään Uusheräyksen vankilatyöhön

vt. kanttori

Tehtävässä 30.9.2019 saakka. Viikkovapailla pääsääntöisesti ma–ti.

Toimittaa Lauri Jäntti.