Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide.

Apostolien päivä
Helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Herran palveluksessa

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

Kolehti kerätään Kuopion hiippakunnan seurakuntien kasvatustyön tukemiseen käytettäväksi lasten musiikki- ja virsikasvatuksen tukemiseen Nuori kirkko ry:n kautta.

Toimittaa Ville Hassinen

Iltamessu

Rauhanyhdistyksen syysseurojen iltamessu. Messun jälkeen seurat srk-talolla.

Liturgina Ville Hassinen. Rauhanyhdistyksen syysseurapyhä.