Perinnejumalanpalvelus ja seurat

Lapinlahden kirkon nimikkopyhän Kirkastussunnuntain perinteinen sanajumalanpalvelus toimitetaan v.1968 käsikirjan mukaan. Virret ovat ns. Vanhan Virsikirjan virsiä vuodelta 1701. Kirkkovieras voi halutessaan pukeutua vanhan ajan asuun. Jumalanpalveluksen jälkeen vietetään perinteiseen tapaan eväshetki omin eväin kirkonmäellä sekä Siioninvirsiseurat. Toimittaa Ville Hassinen, kanttorina Heini Heide.

Lapinlahden rukoushuonekunta perustettiin v. 1819, joten perinnejumalanpalvelusta vietetään Lapinlahden järjestäytyneen seurakuntaelämän 200-vuotisjuhlan kunniaksi.

Kirkastussunnuntai (Kristuksen kirkastumisen päivä)
Helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Kirkastettu Kristus

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä.” Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Kolehti kerätään Nimikkolähettiemme Jarkko ja Pirita Korhosen perheen työn tukemiseen Tansaniassa Suomen Lähetyslentäjäjärjestö MAF:n  kautta.

vt. kanttori

Tehtävässä 31.12.2019 saakka. Viikkovapailla pääsääntöisesti ma–ti.

Toimittaa rovasti Juha Heikkilä, kanttori Heini Heide.

Toimittaa Lauri Jäntti.