Toimittaa Lauri Jäntti.

Helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Etsikkoaikoja

Tämä sunnuntai on lähellä juutalaisen perimätiedon mukaista Jerusalemin temppelin hävityspäivää (av-kuun 9. päivä). Tähän tapahtumaan viittaa päivän perinteinen evankeliumi.

Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: ”Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne” (Hepr. 3: 15).

Kolehti kerätään Suomen Lähetysseuran kummilapsiohjelmaan Thaimaassa.

Toimittaa rovasti Juha Heikkilä, kanttori Heini Heide.

Perinnejumalanpalvelus ja seurat

Lapinlahden kirkon nimikkopyhän Kirkastussunnuntain perinteinen sanajumalanpalvelus toimitetaan v.1968 käsikirjan mukaan. Virret ovat ns. Vanhan Virsikirjan virsiä vuodelta 1701. Kirkkovieras voi halutessaan pukeutua vanhan ajan asuun. Jumalanpalveluksen jälkeen vietetään perinteiseen tapaan eväshetki omin eväin kirkonmäellä sekä Siioninvirsiseurat. Toimittaa Ville Hassinen, kanttorina Heini Heide.