Toimittaa Lauri Jäntti.

Helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Etsikkoaikoja

Tämä sunnuntai on lähellä juutalaisen perimätiedon mukaista Jerusalemin temppelin hävityspäivää (av-kuun 9. päivä). Tähän tapahtumaan viittaa päivän perinteinen evankeliumi.

Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: ”Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne” (Hepr. 3: 15).

Kolehti kerätään Suomen Lähetysseuran kummilapsiohjelmaan Thaimaassa.

Yhteiskristillinen sanajumalanpalvelus

Lapinlahden Yhteyspäivien jumalanpalvelus. Liturgina Lauri Jäntti ja puhujina neljän kirkkokunnan pastorit: Ville Hassinen (ev-lut), Andreas Larikka (ort), Teuvo Tikkanen (helluntaisrk) ja Pekka Tikkanen (vapaasrk). Lapinlahden kirkkokuoro ja Iisalmen ortodoksinen kuoro.

Toimittaa Ville Hassinen