Adventtimessu

Alapitkän kirkko

Tule laulamaan hoosiannaa ehtoollismessuun! Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide. Kirkkokahvit.

1. adventtisunnuntai
Joulujakso, adventtiaika

Kuninkaasi tulee nöyränä

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Lapinlahden seurakunta

TT, Rovasti

Messu

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide. Yhteisvastuukeräyksen aloituspyhä, kerääjien siunaaminen. Kirkkokahvit kirkossa.

Messu

Toimittaa Ville Hassinen, kanttorina Heini Heide. Kirkkokahvit kirkossa.

Alapitkän kirkko

Messu

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide. Kirkkokahvit.